Dubbel-moral-panik?

 

Som alla ni som är lika sportintresserade som mig säkert redan har läst, så har det nu kommit fram att en AIK-flagga ska vara ingjuten i betonggrunden till den nya nationalarenan i fotboll, Swedbank Arena, som just nu håller på att byggas i Solna.

 

Roligt, javisst. Såna här små kupper är alltid välkomna inom sportens värld. Det är såna här grejer som berikar sporten, och skapar diskussioner.

 

Om det inte vore för en liten grej.

 

För ett par veckor sedan, när ryktet gick om att "Bajen Forever" skulle vara ingraverat i Lennart Johanssons pokal, gick SvFF:s generalsekreterare ut och sa att svensk fotbolls finaste pris, en av symbolerna för svensk fotboll, absolut inte fick vara förknippat med något svenskt klubblag. Det vore, antar jag, omoraliskt och till och med orättvist, om det hade stått något så banalt på insidan.

 

Och på samma sätt antar jag att Svenska fotbollsförbundet nu kommer att agera, när det visar sig att Svensk fotbolls flaggskepp, den nya nationalarenan, kan komma att förknippas med AIK, nu när det har visat sig att man har gjutit in en AIK-flagga i området där mittpunkten kommer att ligga. Annars vore det ju en skam för svensk fotboll. Ska man ha någon trovärdighet som förbund måste man nog, tyvärr, riva upp betongen och lokalisera flaggan. Annars är man inkonsekvent, och det är inte något som passar sig för högsta hönsen inom svensk fotboll.

 

Så vi får se vad panelhönorna i styrelsen nu ska hitta på. Det troliga är väl att man tystar ner det hela, tills folk helt enkelt har glömt att det ligger en flagga ingjuten i betongen.

 

Men ändå. Moralpanikens plötsliga regler borde väl gälla alla, eller?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0