Ett inlägg om en liten, feg fitta (Ode till Nils Ekman)

För att på ett icke-diskret sätt sätta stopp för nästan-monologen med en just nu otroligt bitter avslutning som pågår i kommentarsfältet på det förra inlägget tänkte jag att jag skulle knacka in ett litet blogginlägg, för att fylla på min ytterst tomma kategori. Men, till skillnad från en annan person på bloggen, så föredrar jag kvalitet före kvantitet, och gillar varken att trycka in tio blogginlägg på rad, eller att skriva tjugo kommentarer i rad på mitt eget inlägg.

För dom som känner mig, så är mina två främsta egenskaper att vara en party-pooper, och att klaga. Det är två egenskaper jag personligen känner mig ganska nöjd över, då det får mig att verka intelligent och överlägsen, med andra ord precis vad jag är. Den andra av dessa två egenskaper, ska nu komma till användning.Nils Ekman är, som jag har nämnt, en av de tre svenska hockeyspelare som jag avskyr från djupt inne i själen (de två andra är Marcus Nilson och Kristian Huselius, men det kan vi ta vid ett annat tillfälle). Varför är efter det där klippet tydligt. Men nu har han alltså blivit avstängd, i ynka fem matcher. Fem matcher, för att helt medvetet ha försökt slå sönder armarna på en motståndare, som på köpet var helt oskyldig i situationen. Han får dessutom fyra matcher ytterligare lön i böter, men det är oväsentligt när det gäller en kille som har spelat i både NHL och KHL (och varit rätt usel i båda, min anm.). Att medvetet försöka skada någon med full kraft, och när man dessutom använder klubban som tillhygge, ska i mina ögon ge minst 10, upp till 15 matchers avstängning. Men nej, här samlas ihop till "nio" matcher, varav endast fem ska sittas bredvid.

Anledningen till att han fick ett så pass lågt straff var givetvis att praxis sattes i och med att Andreas Pihl smackade upp klubban i ansiktet på en motståndare, och för det endast fick åtta matchers avstängning. Det gav disciplinnämnden en enkel utgång, och givetvis tog man den. Speciellt som det sitter flera Djurgårdare i nämnda styrelse.

Nej, det man borde ha gjort var att sätta ner foten och säga att det här inte är okej. För ärligt talat, som det är nu kan det ju nästan löna sig för en spelare att hugga armen av motståndarnas farligaste spelare, t.ex. i slutspelet. Man är ju ändå tillbaka till nästa serie, om man bara ska sitta fem matcher.

Nisse borde dessutom fått någon eller några matcher extra, med tanke på att det inte är första gången han visar bristande hänsyn mot motståndare.Nej, en sån åsna kan vi gott vara utan inom hockeyn.Snus.

Denna farliga tobaksvara som har skördat miljontals med liv, eller?
Det är nästan löjligt med hur snus trappas upp som livsfarligt och hur det i mångas ögon är något oerhört hemskt att göra. Vilket är fel, för att folk som klagar på dessa snusare är även de som någon gång i månaden trycker i sig en McDonalds hamburgare, inte besöker gymmet, trycker i sig godis, dricker alkohol, eller i huvudtaget lever ett ohälsosamt liv. Dessa fyra faktorer är oerhört mer ohälsosamt än att snusa, se bara på hur många som dör på grund av deras kost, deras ohälsosamma livsstil.
Snus förknippas allt för ofta med rökning, cigaretter är tobak, cigaretter dödar, snus är tobak, aha, då måste snus också döda! Jag lovar er att ni hade haft samma tankar om kaffe, ifall kaffe hade varit en tobaksvara.
Vilket är så in i norden fel, det finns inga dokumenterade bevis att snus orsakar för tidig död.
Jag saxar från DN - För varannan rökare som övergår till snus sparar man ett liv, eftersom hälften av rökarna dör i förtid.

Det är inte av en slump att det står "Denna tobaksvara kan skada din hälsa", det finns givetvis en anledning till det.

Uppfatta mig inte fel nu, ett beroende är givetvis inte bra och att trycka i sig ämnen som inte kroppen vill ha är inte heller överdrivet bra. Men jag ifrågasätter bara varför det inte står på varenda McDonalds hamburgare som delas ut "Denna förtäringsvara kommer skada din hälsa och kan leda till en förtidig död", vilket skulle vara en oerhört passande text, eftersom det är lika stor bidragande faktor som snuset (om nu snuset nu har så stor bidragande påverkan).
Det jag vill säga är att, innan du ser ner på någon annan, eller klagar på att någon snusar, kanske du ska granska dig själv först innan du bedömer någon annan.
*Ni som påstår att snus ger cancer i bukspottskörteln, hur bemöter ni den fakta som säger att Sverige, det mest snusande landet i hela världen har lägst förekomst av cancer i bukspottskörtlarna?

Almighty nurre

Hejhej!
Den här bloggen har varit i rullning ett tag, men att producera inlägg är faktiskt inte min starkaste sida, inte någonstans, och kvalité i inläggen verkar ju rätt onödigt.

Att kolla fotboll som neutral kan vara det bästa som finns, och dagens match var ju helt okej.
Barcelona-Real Madrid, kan mycket väl vara världens bästa match.

Pep Guardiola vs José Mourinho. Hjärnornas kamp.

Hur slutade det då?
5-0 Barcelona, total dominans. Vilken jävla utklassning!

Mina damer och herrar, vi fick tidigare ikväll bevittna ren och skär fotbollsporr.

All for now, och mest troligt för en lång tid framöver.

fotboll

Mina damer och herrar, vi har skådat överheten. Den fotbollsmagin, ja, fotbollserotiken (ett ord som i sina olika former med stor sannolikhet allt oftare kommer göra sig påmint i denna blogg) som katalanerna visade idrottsvärlden var rent utav förbluffande.

Det var inte bara teknisk briljans utan även heta känslor som färgade matchen, och otaliga kort visades till spelare från båda lagen. Real hade ingen kanondag, och cynismen frodades både på och utanför planen desto längre förnedringen fortgick.

Man kan fråga sig vad som nu rör sig i den för tillfället besegrade fältherren José Mourinhos huvud, kanske skissar han på en önskelista till jul?

Organisation på Anka på planka!

Har skapat kategorier så inte några andra bloggare kan glida in på en räckmacka och glänsa sig i äran att få delta i den här bloggen. Sätt lite press på de som inte skriver nu!

¡Viva Barcelona!

marika säger:
jag vet att det är det ditt sär
När jag rör mig mot sängen för att avsluta denna fantastiska kväll så går inte tankarna åt de nya sängkläderna som klär min säng, inte heller till det underbara baksnuset som jag avslutat kvällen med, utan mot en match utan desslike.
Det finns nog inget bättre att se på fotboll med sina vänner, en iskall Falcon Bayersk i handen, en prilla under läppen, lite tilltugg och en påse godis. Det ska givetvis inte vara vilken påse godis som helst. Den här påsen ska fyllas på eftersom och ska fyllas med allt från vackra passningsspel till klassmål. På den här påsen med godis ikväll stod det Barcelona, och den var fylld med i princip allt jag vill att en godis påse ska fyllas med. Givetvis är inte alls en Barcelona godis påse i närheten av när Bajen gör några av sina mäktigaste matcher, men den här var allt nära.
Men det sorliga är med dessa sorters godispåsar är att de inte räcker i flertalet dagar, utan endast i 90 minuter. Men jag vet inte, det kanske är bra, eftersom efter den här kvällen är jag mer än mätt på godis.

Väldigt intressant inlägg, elleeeer

Mer eller mindre värdelös dag på praktiken, öppnar dagen med att både den jag ska vara med på förrmiddagen och eftermiddagen var sjuka så istället har jag fått bokföra gammalt släp. Vilket sög, eftersom jag har nu gjort runt 4 bokföringsordrar med cirka 370 konteringar...

Det sjuka är när man får höra från andra i klassen är hur mycket ansvar de lägger på oss praktikanter. Jag får tillexempel skriva under allt jag bokför och ingen dubbelkollar när jag skickar iväg ordern. Visst kanske arbetet är relativt enkelt och det som kan gå fel är att jag trycker någon knapp fel så beloppet eller kontot ändras. Men vi får se om jag får ett samtal nu till bokslutet från skattemyndigheterna som vill ta sig ett snack med mig...

Annars flyter praktiken på rätt bra, även om tre veckor känns som en alldeless för lång tid att få praktisera under.

Synd att jag inte fick någon plats på marknadsföringsavdelningen för det hade varit mer intressant, även om uppgifterna jag gör nu inte är överdrivet tråkiga.


Jag vet, jag är arg, därför stoppar jag upp fjärrkontrollen i arslet och skriker som en stucken gris

3-1 torsk i finalen där vi fick ett tröstmål i slutskedet av matchen. Finns inte mycket mer att säga. Besvikelsen må ha varit stor, men kan inte jämföras med den här killens utbrott.
Den stora frågan är, vad i helvete tänker han på 1:10?

We want the cup!

2-0 till ankorna och 5:30 kvar av matchen.
Själv tog man ett rutinerat slagsmål för att få ut en av deras människostyrda spelare, slagskämpe som man är.

Slutspelsrapport

Efter en klar 3-0 seger i kvartsfinalen så står endast ett lag mellan mig och Oliver tills finalen om den åtråvärda bucklan är given.
Rädslan är inte laget vi möter, snarare ett elavbrott eller en "You have lost your connection to EA Sports Hockey Servers" som händer allt för ofta.
Förberedelserna för matchen startar nu, vinner vi den här kommer vi minst tvåa i slutspelet.
True champions aren't always the ones that win, but those with the most guts.

Let's do this.

You can't imagine how stupid some Sossar has grown nowadays

Japp, Leif Pagrotsky konstaterar att det är strunt och på låtsas att det har gått bra för Sverige under finanskrisen, sen är vi också ett av de länder som har träffats svårast i Europa. Ytterligare en socialdemokrat värd att kallas just socialdemokrat. Han tycker också vi ska tacka Göran, eftersom statsfinanserna har Göran Person "bringat ordning i".
Men han kanske har rätt?
Majoriteten av alla svenskar har ju haft det så väldigt jobbigt under den här krisen.. speciellt om man jämför med andra europeiska länder som Lettland, Grekland, Litauen, Island, Skottland som nästan gått i diket under kraschen, och nu nämner jag inte ens alla länder...
Det är nog snarare så att han inte tänkt på att Sverige har en av de starkaste statsfinanserna i hela europa efter krisen, och många andra länder hyllar Sverige för att vi är ett av de länderna som klarat sig bäst under just under krisen. Kanske är dags för Leif Pagrotsky att komma ut ur sin "höja skatterna, för högre välfärds" bubbla och acceptera att det har gått väldigt bra för finanserna under åren 2006-2010, och inte tack vare rödgrönpolitik.
Och nej, det här är ingen ros, det är uppenbart att det är en gris. Jag förstår inte ens vart dem fick ros ifrån?

Sagan om Guggisberg och Åbonde

Oliver och jag inledde inte våran EA sports Hockey league karriär särskilt imponerande. kalles Kuk Hockey Club hade föga 4 vinster och 16 förluster, med en måltorka vid dess like. Men desto fler matcher vi spelade desto mer poäng producerade vi framåt. Tio matcher senare var vi, vad ska man säga, i alla fall godkänna hockey lirare. Och en kväll så bestämde vi oss för att lira, vi startade matchsökningen som vanligt och tillslut hittar vi ett lag. Matchen startar och till vår förvåning radar sig båda lagen upp i neutrala zon och nationalsången startar, en flagga hissas upp i taket där det står EA Sports Hockey League - Playoff Champions, ja mina vänner, Oliver och jag har alltså fått äran att möta världsmästarna på NHL EASHL.
Våra första tankar var,
Ska vi lämna?
Det här är ingen idé, dem är way to good?
Men som envisa ankor vi är så bestämde vi oss för att go through with it, ta 0-7 förlusten och ändå vara glada över att få äran att få möta världsmästarna.
Matchen startar.
Efter en konstant press mot ankornas mål i tio minuters speltid, med överväldigande chanser åt fel håll, med ett överlägset spel som världsmästarna visar upp, så får Guggisberg tag på pucken och åker på en kontring. Jag minns exakt hur jag åker längs blå i offensiv zon utan att någon förutom en back är i närheten av mig. Jag drar bak klubban för att i ren desperation avlossa ett slagskott innan jag tappar pucken. När klubban är så långt bak det bara går, så drar jag fram spaken i fullfart. PANG. Pucken glider förbi backarna, mot en otäckt målvakt. Tanken slår mig att den här pucken aldrig kommer gå in, ett värdelöst slagskott som inte alls hade den höjden jag hade förväntat mig. Pucken seglar vidare och börjar närma sig den o skymde målvakten. STUDS. TUUUUUUUUUUUUUUUUUT, målsirenen skriker och de röda lamporna bakom mål blinkar för fullt.
Ja mina vänner, Oliver och jag hade lyckats ta ledningen med 1-0 mot världsmästarna.
Matchen fortsätter och det konstanta trycket mot vårt mål verkar aldrig ta slut, men tillslut är första perioden över och vi har lyckats ta ledningen i första perioden, och framför allt lyckats hålla den.
Andra startar och man märker en tydlig irritation bland världsmästarna, Oliver och jag sitter spänt men ack med låga förväntningar. Konversationen löd ungefär såhär,
"Ahh, även om vi leder så har vi alltid tagit ledningen mot världsmästarna på NHL, det tråkiga är att vi kommer släppa in 2-3 baljor snart."
Men ack så fel vi hade.
Tio minuter in i andra kommer jag in på kanten och slår in pucken mot en rusande Oliver. TUUUUUUUUT, målsirenerna skriker ut sitt vrål ytterligare en gång och jublen från skajpen var så höga att det nog hördes hela vägen till Wayne Gretzkys hus. Men någonting är fel, domaren rusar mot målet likt tjuren Ferdinand på julafton. Det är videogranskning, pucken har studsat in på Olivers ena skridsko och domaren är tveksam till att målet ska godkännas.
Vi väntar med spänning på om målet ska bli godkänt eller inte. Domaren vänder sig om. Han pekar på mittzon! 2-0 till kalles Kuk Hockey Club, och ankorna har en två noll ledning mot ett av de bästa lagen i EA Sports Hockey League!
Nervösa som på första skoldagen på en ny skola fortsätter spelet, stämningen var destruktiv hos världsmästarna, nervositeten hos ankorna sprängande. Man kunde ta på stämningen som låg i luften. Andra perioden når sitt slut och den svaga 2-0 ledningen har hållt i sig.
Tredje perioden toksatsade vi på defensiven, tanken slog oss hela tiden att gör världsmästarna ett mål, gör dem också ett till. Hela perioden var det ett konstant tryck mot vårt mål och tiden i deras zon var knapp. Och så vi lyckades, när det är fem minuter kvar av matchen lämnar världsmästarna och vi har gjort det, vi besegrade ett av de bästa lagen i hela NHL.
En minut senare ramlar ett meddelande in i min inkorg "Ur full of shit!!", jag kan ta det, vi vann, trots allt, mot världsmästarna.

Facking löööv sjukhus

Hade fått massvis med post den här veckan och när jag kollade igenom alla breven såg jag ett från Karolinska som min läkare skrivit under. Öppnar och antar att det är angående något skitläkarbesök (jag gillar hur rättstavningsprogrammet inte vill rätta "skitläkarbesök") som det brukar vara. Men till min förvåning har hon bokat in en operation den 22 december som jag är illa tvungen att göra. Detta innebär att det finns en risk att jag missar självaste julafton, vilken vore en jävla miss eftersom hela min (lilla) släkt kommer på besök.

Man tackar

Kan nu meddela att skiten har slutat, no more Final Countdown. Hade det fortsatt hade jag nog fan gått bärsärk.

Chop, chop

I ett av de första inläggen i den här bloggen skrev jag om en skogshuggare som såg mig i mitt sanna jag. Frågan är om inte den skogshuggaren inte hade namnet Nils Ekman.. eftersom han uppenbarligen vet hur man handskas med en yxa...

Leeeeaving ground :(

Det har alltså pågått i 48 minuter as we speak (read).

You stupid Ohrwurm, get out of my head!

Earworm, a loan translation of the german Ohrwurm, is a portion of a song or other music that repeats compulsively within one's mind, put colloquially as "music being stuck in one's head."

The psychoanalyst Theodor Reik used the term haunting melody to describe the psychodynamic features of the phenomenon.

Vill bara tillägga att det inte är alls som att ha en låt fast i huvudet, det är inte alls så att jag tänker låten och sjunger den i skallen, mer som om den spelas på repeat.

Oh god, make it stop!!

Oh, we're heading for Venus
And still we stand tall
Cause maybe they've seen us
And welcome us all, yeah
With so many light years to go
And things to be found
I'm sure that we'll all miss her so (i so wont miss this soooong, once it stops)
It's the final countdown

Okej, jag har googlat lite, en möjlig anledning är mina sömnvanor. Eftersom jag varit stört trött hela helgen och inte sovit överdrivet bra kan detta vara orsaken.

Will things ever be the same again?

Okej.. I think i'm losing it. Jag har hör, och har hört Europe - The Final Countdown nu i över en halvtimme, det är antagligen det sjukaste jag varit med om. Om jag skulle beskriva hur det låter i mina öron så är det ungefär som om grannhuset har fest, och det låter in i huset, fast väldigt lågt. Det är tillräckligt högt för att utforma de mesta orden men det är inte alls särskilt högt.
Jag har varit utomhus två gånger och försökt hitta ljudkällan, men, hör absolut inget utomhus.
Jag har varit runt om i huset och försökt lyssna men det låter likadant.
Jag har öppnat fönstret och försökt men det funkar inte heller.

Det enda som funkar är att sätta fingrarna för öronen, men när jag tar bort dem fortsätter låten på exakt samma ställe där den sluta (vilket bevisar lite att det är i mitt huvud eftersom låten inte fortsatt samtidigt som jag haft fingrarna i öronen).
Det jag tror kan ha orsakat denna konstant repeat i mina öron är för mycket NHL spelande, eftersom låten spelas där lite då och då.

:D

Viktigt att bli äcklad och inse att milkshaken man dricker är gjord på sjukt gamla bananer när det endast är bottenskrap kvar.

Penispenispenispenis.

Pratade i telefon med Kalleponken här om dagen, när till min förvåning man hör Johns röst viska i telefonen "Penispenispenispenis...". Det är inte heller ovanligt att få höra ett "HEEEEEEEEJ!" på skypen när John är i farten. Vi applåderade disciplinnämnden för två inlägg sen, jag tycker vi gör något liknande, ack mindre ironiskt, till Karl som har lyckats uppfostra sin broder utomordentligt.

Amen fö helvede

De skotska domarna går ut i strejk den femtonde omgången i skotska ligan på grund av att det klagas allt för mycket på deras insatser, enligt dem själva. Därför tänkte det skottska förbundet att "Ja, vi hyr in svenska domare under strejken, så löser det sig.". Det enda jag tror det här kommer resultera i är att domarhatet i skottland kommer öka oerhört.

Det här är ungefär min åsikt angående de svenska elitdomarna i allsvenskan,

#%"#¤"$@$$@£€@!#¤"€@€@£1¤"!¤=%#)%!)"#!"=¤$@£]€@]@\!"¤"#%"/())&/]@£]£@]$5"#¤2@$]12!!!11!!1!!1!1

Peace.

Fucking love it

Jag gillar hur Charlie Davies fick fem matchers avstängning (vilket bidrog rätt mycket till att vi åkte ur) för sin hand i ansiktet på en annan spelare, där det endast fanns ett klipp och ingen riktig bevisning på hur fult det var. När Samuel Eto'o skallar en annan spelare men får tre matchers avstängning. Eller hur halshuggningen på Davies för något år sen endast resulterade i ett fåtal matchers avstängning, och inte får man glömma halshuggningen på Christer Gustavsson i cupen(?). Sen när ett fall som skulle diskuteras och tas ett beslut om straff, skjuts upp två veckor eftersom man inte förstod hur man skulle öppna en fil, och detta i ett avgörande skede i superettan.

Jag tycker vi alla reser oss upp och ger en spontan aplåd till diciplinnämnden, vackert.

Bokföring.............

Nu ska jag ut på praktik och har absolut ingen aning om hur det ska gå. Det har varit näst in till omöjligt att hitta en plats och tillslut så fick jag tag på en på kommunen, dock, innebär den här platsen att jag ska bokföra lite och rapportera (?). Hur det här ska gå vet jag inte ens själv, eftersom jag valde marknadsförings kursen istället för redovisning och beskattning så har jag inte bokfört förens förra terminen.
Men får se om det ballar ur eller inte! Återkommer ikväll med resultat!

What a shame...

Slutade med att vi hyrde den näst nyaste filmen istället för att dra iväg, och om jag ska vara ärlig var den här inte imponerande. Tycker serien tappat den magiska stämning man upplevde i de tidigare filmerna. Mitt intresse för HP filmerna har stagnerat om inte rentutav sjunkit i takt med min ålder, samma sak med The Simpsons. I halvblods prinsen var det ungefär en scen jag uppskattade, resterade scener saknade charm, magi och framför allt stämning. I slutet av filmen gick inte tankarna på vad som ska hända här näst, för det hade man redan lyckats lista ut, utan snarare till när filmen skulle ta slut.
4 av 10 ankor och nu är jag väldigt givmild

WARNING: Spoiler Alert!

När sista Harry Potter boken kom ut så var det en snubbe som fick tag på en kopia av exemplaret, några dagar innan den släpptes till folket. Han bestämde sig för att kopiera varenda sida och slänga upp på Internet, reaktionerna var många, och en hemsida valde att sammanfatta alla viktiga händelser från hela boken. De dem sedan gjorde var att be folket som läst sammanfattningen att springa ut och spoila hela boken för de som köade för att få vara bland de första som läste.
Snällt ? Nej! Roligt ? Ooo ja!
(WARNING: SPOILER ALERT)
Om tre timmar ska jag se den nyaste Harry Potter filmen, förhoppningsvis slipper jag någon som berättar allt som händer ;).

ÅÅÅ HAMMARBY!

Nu när superettan är över kanske ni pustar ut och tänker "äntligen kommer de inte skriva mer om Bajen", men icke sa nicke! Hammarby har ju även ett känt goalball och bowlinglag som jag ska skriva frekvent om under vinterhalvåret ;).
Håll till godo!

Oh my fricking god

Asså, jag kan verkligen inte släppa den här bilden, det låter kanske sjukt, men bilden har fastnat på min näthinna.
Så många frågor, så få svar..
Vad tänkte han med?
Vad gör han med handen?
Får han grepp eller kommer han in?
Va i helvete!?

Borsta tänderna så blir du riktigt glad!

Jag har konspirationer angående alla dessa tandkräm och tandborst reklamer som går på tv. I princip alla reklamer har en tandborste eller något liknande som rengör tänderna, men inte i någon reklam (möjligtvis i Listerine reklamerna) så försvinner allt plack, allt äckligt som ska bort.
Det jag tror är att någon reklam någon gång i tiden vart stämda (eftersom jag antar att det är omöjligt att få bort allt som ska bort när man borstar) på grund av att i alla reklamer för fyra fem år sedan visade dem att hela munnen blev skinande ren.
Förövrigt så är de fan sjukt många munhygien reklamer på TV, är fan sjukt.

We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid

Ytterligare en klyftig socialdemokrat!
Tror den här kvinnan har en seriös och ärlig chans till att bli deras nya partiledare.

Nej jag har inte dyslexi, är bara en idiot

Jag ska erkänna ett stort problem jag ibland får. Ofta när jag skriver svenska eller engelska texter för hand så slutar det oftast med att jag måste skriva ett ord som börjar på "d". I princip tre av tio gånger jag ska skriva denna djävulska bokstav måste jag stanna upp för att tänka vilket håll skiten ska va åt. Resonemanget låter ungefär såhär i min skalle

"Helvetes d jävel"
"Jag vet att det är tvärt emot b..."
"Men b är åt de här hållet, är inte d de också?"

Tre sekunder senare

"Idiot du vet vilket håll "d" är åt, skriv nu!"
*skriver d*
Sen återgår jag tills nästa d kommer..

Jerringpriset

Eftersom jag (Oliver!) har som tradition att klaga på pristagare av såväl Jerringpris som Bragdguld, så tänkte jag nu, när nomineringarna har kommit, att jag ska presentera mitt förslag till hur placeringarna borde fördelas. Men sen, eftersom svenska folket allt som oftast är idioter, lär det ju inte hända.

1. Herrstafettlaget skidor
2. Björn Ferry, skidskytte
3. Henrik Sedin, ishockey
4. Marcus Hellner, skidor
5. Charlotte Kalla, skidor
6. Curlinglaget Anette Norberg
7. Robin Söderling, tennis
8. Anja Pärson, alpint
9. Emma Green, friidrott
10. Herrlandslaget bandy
11. Therese Alshammar, simning
12. Anders Gustafsson, kanot
13. Frida Svensson, rodd


Och motiveringen lyder: Nä så högtidliga ska vi inte vara.  Men Herrstafettlandslaget gjorde ju något som ingen alls trodde var möjligt. Kanske att man skulle kunna gneta sig till en medalj, om alla gjorde sina livs lopp, ungefär. Men man gjorde mer än så. Det guldet är, tillsammans med Ferrys guld, mina mest bestående minnen från OS. Anledningen till att jag rankar stafetten högre, är att det krävdes en perfekt dag från fyra personer, istället för bara en.

Henrik Sedin trea? Oh, yes. Alla dagar i veckan. Hade det inte varit OS-år hade han varit högst upp på listan. Han vann poängligan i NHL. Han utsågs till den mest värdefulla spelaren i NHL. Han var världens bästa hockeyspelare säsongen 2009/2010. Och om någon säger att det bara är för att han spelar med sin bror, så har den fel. Under tiden när Daniel var skadad fortsatte han att ösa in poäng, och snittade under den tiden mer än 1 poäng per match. Det tråkiga här är att eftersom svenska folket verkar ha någon form av affektion för vintersportare/friidrottare, samt kvinnor, så kommer Sedin aldrig att hamna så här högt upp på listan. Idiotiskt.

OS-kungen Hellner fyra, Kalla femma känns som rätt givna positioner, även fast jag tror att vem som helst av topp fem på min lista, minus Sedin, kan vinna priset. Alla som såg curlingfinalen kan nog hålla med om att Anette Norbergs lag ska ligga så pass högt upp på listan, även fast det var en gnutta tur som gav dem guldet så var det ett oerhört skickligt jobb som ledde fram till misstaget.

Många kanske tycker att Söderling ska hamna högre upp, men jag säger egentligen att han inte har gjort något den här säsongen som han inte gjorde förra. Visst, han gick till samma Grand Slam-final i franska öppna, men han förlorade den igen. Visserligen vann han en Masterstävling bara härom veckan, men för att vara ärlig tycker jag att det är något man kan kräva av en världsfyra. Men minst sjua ska han definitivt vara.

Pärson fick ju trots allt endast ett brons, och Emma Green tog bara ett silver, oavsett hur bra deras prestationer var. Och när så många har lyckats så bra som 2010, är det svårt att sätta de två högre än så här. Herrlandslaget i bandy slog visserligen Ryssland i en rysarfinal, och det var väl första gången någonsin de slog Ryssland i Moskva om jag inte minns helt fel. Men ärligt talat, att vinna guld i en sport där det finns två och en halv realistiska guldkandidater, så svårt kan det väl ändå inte vara.

Alshammar känns inkvoterad för att en sån svensk sport som simning inte ska lämnas utanför. Med så många mästerskap kan det omöjligt vara någon större prestation att plocka hem någon medalj då och då.

Och sen de två sista. Är det ens en stark idrottsprestation att komma med i kanot- eller roddlandslaget. Allvarligt talat. Och så är inte Johan Olsson med på listan, som faktiskt var den svensk som kom hem med flest medaljer från Vancouver. Bara hans utbrytning på dubbeljakten borde ju ge honom en topp tio plats i omröstningen

 


Stjärtliga gratinationer!

Då en av bloggarna fyller helår idag är tiden kommen för bloggens första gratulerande födelsedagsisinlägg! Så grattis käre medbloggare, du får nu länsmans nickande godkännande att ta körkort, dricka alkohol och tugga tobak (m.m.)! Och de där hemsidorna med artonårsgräns, ja, tro det eller ej; du är äntligen gammal nog att ta reda på vad som döljer sig bakom åldersbarriären!

Mot oändligheten!

Skulle vara en mer passande rubrik här, men jag orkade inte komma på någon

Är på sång humör, kom på mig själv precis med att sitta å sjunga "I want it that way" med Backstreet Boys samtidigt som jag rocka loss på guran.. då har det gått lite över styr...
Tur att jag är själv hemma..

MOST WANDET

Söker två bloggare, som inte ens försökt närma sig den här bloggen..
Namn tror jag inte behöver nämnas!
Om någon ser dem kan ni ju slå en signal!

Paranormal läskig, i think not?

Väldigt sent påkommet såg jag full och glad att Paranormal Activity skulle visas 19:35 på canal+, mitt i all glädje över att ha hittat något att göra som inte allt är för ansträngande så kniper magen ihop. Tanken att jag inte hade ätit något ordentligt på hela dagen hade nått magen. Jävla osis. Skyndade fort iväg till kinan för att fort hinna med filmen, då telefonen ringer, det är syrran som ber mig köpa en liten sushi åt henne, ännu mer osis. Jag pumpar på som fan för att nätt och jämt hinna hem till början av filmen, precis när jag ska börja röra mig hemåt så ringer syrran igen och ber mig handla dips (nya ordet för chips och dip), idéen lät inte helt fel och jag hade inte en tanke på att jag var tvungen att skynda mig hem till filmen.
Den "läskigaste filmen någonsin", filmen som gjort att flera tusentals människor inte kunde sova, förstördes med att jag kom in tjugo minuter för sent efter den startat, ett konstant smaskande från hörnet av soffan, och en syrra som förstörde stora delar av filmen genom att avslöja vad som skulle hända.
Frågan är bara om det är värt att ge den ett försök till eller om det läskiga är nu förstört för all framtid?

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOAL
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOAL
Ser ni hur många bokstäver det där är? Jag höll ärligt in O knappen på tangentbordet så länge som den Italienska kommentatorn skrek. Ni kan testa själva.
0-1 till Milan på straff, satt av Zlatan, i like!
Man kan undra sig varför jag inte kollar matchen på tv? Jo för att jag inte orkar gå fram till tvn och byta ut scart sladdarna, säger lite om mig, tyvär.

Bajens säsong ur Goofys perspektiv

Fågel+fisk=mittemellan, skulle nog summera Hammarbys säsong 2010 på ett väldigt bra sätt. Hammarbys säsong var upp och ner, som en berg- och dalbana, eller som valfri annan liknelse som visar att någonting har varit ojämnt. Det hela började på försäsongen. Det väl egentligen enda riktiga nyförvärvet var Tobias Holmqvist från GAIS, en forward som skulle visa sig bli en av dom första Hammarbyarna jag minns som faktiskt blev utbuad när han presenterades eller blev inbytt. Men mer om det sen. Det andra nyförvärvet var Robin Wikman, men i klassisk Bajen-anda var han skadad nästan hela säsongen.

Men men. Det hela började på försäsongen. Tobias Holmqvist, som jag härmed döper till Goofy (av den enkla anledningen att det är så det skulle se ut om man plockade ut Långben från serierna och satte honom på fotbollsplanen) i det här inlägget, spelade riktigt bra. Folk trodde på honom. Han den där Hallenius och Goofy ansågs nog vara likvärdiga, och sågs som ett ganska givet anfallspar.

Borta mot Ängelholm startade säsongen för grönvita kämpar, som ironiskt nog bar gulsvart just den dagen. Tobias, förlåt, Goofy, startade matchen på bänken till en del fans förvåning. Från sin bänkplats kunde Goofys kluckande skratt höras när David Johansson kostade Hammarby ännu en i raden av segrar hans taffliga försvarsspel har sumpat. Ett riktigt självmål och ett försvarsspel så uselt att San Marinos coach hade varit stolt ledde till någonting tragikomiskt som jag, likt Goofy, inte kunde göra något annat än att skratta åt.

Men en förlust borta mot Ängelholm var ingen katastrof, hette det. Ängelholm är ett bra lag, och en svår premiär. Bajen skulle fixa det här ändå. Goofy tänkte väl samma sak, men tyckte att han borde få chansen att spela. Han hängde ju trots allt några påsar på försäsongen. Det är väl samma spel under säsongen?

Det visade sig att det inte var så enkelt för Goofy. Efter ett tiotal matcher, och några få inhopp, hade Hammarby lyckats skrapa ihop ungefär lika många segrar som förluster. För Goofy, å andra sidan, gick det tyngre. Eftersom han, med gigantiska fötter och med obefintliga muskler på benen, givetvis varken kunde ta mot bollen, driva den framåt, passa den, eller skjuta, så hade ju fansen såklart börjat tvivla på hans kapacitet. Efter en match när han så äntligen fick starta, och var så usel att publiken efter tjugo minuter började ropa efter Castro, var råttet mågat, som Per Ledin hade sagt. Goofy var nu nästan lika illa omtyckt på Söderstadion som en nykterist blir på en bar, och han gjorde ju inget för att förbättra det. En snabb statistikkoll visar att det dröjde till den 27 juli innan han lyckades snubbla in en boll, och bollen studsade då upp till honom cirka en meter från målet.

Vid den tiden när Goofy äntligen lyckades hitta nätet, var Bajens toppkänning i det närmaste borta. Den sista chansen man egentligen hade att haka på i toppen var bortamatchen mot Peking den 9 augusti. Men självklart, klassisk Bajenanda så var man som sämst när det gällde som mest. På hela matchen skapade vi en målchans, och när Norrköping fick en billig straff med sig i början fanns det inte så mycket mer att göra än att plocka ihop grejerna, och börja tänka på nästa säsong.

Fast pressen nu i det närmaste var borta, fortsatte Goofy med sin kroniska underprestation. Och när jag tänker på det, är det ju faktiskt så att kronisk underprestation innebär att man är direkt dålig. Trots det fortsatte råtta.. förlåt, Michael Borgqvist att byta in spelgeniet Goofy på topp. Det enda som kunde förändra det var ett tränarbyte.

Och tack gode Gud, visst kom det ett tränarbyte. Råtta.. förlåt, Borgqvist fick packa sin väska och springa ner i kloakerna igen, och in kom Roger Franzén. Till skillnad från råtta... förlåt, Borgqvist, förstod sig Franzén på fotboll. Det var dock ett tråkigt faktum för vår käre Goofy, eftersom han sedan dess har legat bakom dom där äckliga korvarna som ingen vill röra i frysboxen, och han tvingades från bänken se hur hoppet för Hammarby definitivt släcktes. Och visst kunde vi se ett skadeglatt, väldigt tandlöst leende från vår gode vän Goofy då. Jag menar, han satt ju på bänken. En stjärna som Goofy? Nä, inte kan väl han sitta på bänken.

Fast på bänken satt han som tur var även mot Kalmar i cupsemin, en cupsemi som ironiskt nog inte hade varit om det inte var för Goofy. Goofy hängde två mål, ett av målen var det avgörande målet i förlängningen mot Värmdö (!) i första omgången för Hammarby. Ironiskt, men även en tondöv höna kan ta en ren ton, eller hur var det nu. Med så stora skor är det ju faktiskt fysiskt omöjligt att inte förr eller senare bli träffad av bollen så att den studsar in i målet.

Även i cupfinalen satt vår vän Goofy fast på bänken, och när alla spelare som ställde sig upp för att värma upp fick applåder första gången de sprang förbi läktaren där jag stod, blev Goofy till sin egen snopenhet utan. Och det var inte mer än rätt. Även fast den dåliga säsongen absolut inte bara var Goofys fel, så var det han som personifierade det totala misslyckande som var hela säsongen. Till nästa säsong vill jag se Goofy någon helt annanstans än i en grönvit tröja. Om inte för hans helt uteblivna kvaliteter, för att han för alltid kommer att påminna om den totalt usla säsongen 2010. Skulle kunna tänka mig att se honom i Öis, då deras rödblå färger skulle passa Goofy perfekt.

Så det kan gå

Satte mig på bussen i fredags mot haninge centrum för att köpa fifa, nu tänker ni, å nej... ännu ett sportinlägg men neeeeejnejnej nej så fel du har.
På vägen hem så sätter jag mig i en vanlig stol bredvid min rullstol, åker några stationer utan att något händer. Efter ett tag stiger en tjej i 17-18års åldern på bussen med sin lilla hund i famnen, och utan att tänka sig för sätter sig i min rullstol. Jag tittar på henne å säger "Ähh hejj?", hon svarar som om jag vore vem som helst "Halloj!", sedan märker hon att hon satt sig i någon randoms rullstol på bussen och hoppar upp sjukt chockat. Hon säger röd i ansiktet ursäkta och går snabbt längst bak i bussen.
Märklig situation det där..

FRÅN SÖDERMALM!

Man skulle kunna tro att jag är ruggigt besviken efter den här matchen, och på ett sätt är jag lite det, men inte alls så mycket som man kan tro.
Är mer stolt.
Eftersom på Söderstadion igår skapade vi än fest utav dess like som jag tror inte många andra lag i Sverige kan skapa. Jag är så jäkla stolt av att få va en del av den mäktiga supporterskara Bajen har. Ett konstant sjungande långt innan matchen till långt efter matchen, en stående sittplats publik som inte ens satt ner i pausvilan.
Vi stod upp bra mot Sveriges näst bästa lag och följde matchplanen, tycker målet de får är lite representativt för hur Bajen har spelat senaste tre åren. En försvarsmiss som gör att vi tappar hela matchen. Det enda som stack ut lite var att dem inte gjorde ett ända mål på någon av deras 10 (?) hörnor.
Om man ser över hela cupen, ser jag det som en bragd att vi lyckades komma till final, vare sig vi vann eller inte.
Tyvär lär vi inte gå plus nu på den här matchen, i och med de bengaler som tändes. Men jag tror denna match var bra för både Bajen och svenskfotboll. Tror publik intresset för nästa år kan stiga lite efter en sån här supporter insats.
Var inte särskilt mycket klappande igår, den enda förklaringen jag ser är att ALLA höll en bira i en eller båda sina händer!
Vad finns det mer att säga än?
DET ÄR VI SOM ÄR HAMMARBY!

Sport!

Jaha då får man väl göra sitt första inlägg har ingenting att skriva så de får bli om sport såklart!
Har precis kollat klart Sveriges vinst över Ryssland i Hockey! Nu sitter jag och kollar Tennis. Söderling-Llodra ser väl hyffsat bra ut! :)
Annars vill jag bara säga att alla håller på Helsingborg idag i Svenska Cupen! HATA BAJEN! ;)
hata-bajen

KOM IGEN BAJEN!

Är så jävla nervös nu!
Även fast vi inte har något att förlora så är jag det.
Taggar till inför matchen med klassikern,

Ett mål av rang

Football player gets pantsed then scores goal with his dick -mina damer och herrar, jag har inget att tillägga.Psst.. klicka på bilden för att se filmen ;)

De ballar ur, fullständigt!

De talades om en presentation av vi som skriver här, antar att det här är mer än tillräkligt

Blogg?

Efter en start på bloggen som har handlat om snoppgluttande skogshuggare, och järngrepp om bollar, så finns det väl bara ett sätt att börja mitt skrivande här på bloggen med.

Penis.

Skönt. Nu när alla formaliteter är avklarade kan jag väl berätta vem jag är som skriver. Mitt namn är Oliver, och jag är en usel bloggare på alla sätt och vis. Jag skriver ointressanta saker, och jag skriver alldeles för sällan. Med andra ord är jag som precis alla andra som bloggar. Och, eftersom folk uppenbarligen tycker att det är intressant att läsa bloggar, så är ointressant och dålig på att uppdatera antagligen bra egenskaper i den bloggvärld som vi nu satsar på att erövra.

Så efter sån här bra marknadsföring finns det bara en sak för er alla att göra. Lägg till ankapaplanka.blogg.se (fantastiskt bra namn för övrigt) som bokmärke. Eller ännu bättre, sätt den som startsida. För snart kommer den här bloggen vara fylld med ointressanta inlägg om ointressanta saker. En perfekt blogg med andra ord, och ni kommer att vilja läsa den det första ni gör på dagen, och det sista ni gör på kvällen.

Väl mött!

It is a rough road that leads to the heights of greatness

Jag antar att alla som är inne här kanske inte uppskattar sport lika mycket som vissa andra, men förhoppningsvis kan ni finna nöje i den här situationen,

Ett passande citat,
"Champions aren't made in the gyms. Champions are made from something they have deep inside them -- a desire, a dream, a vision."

Eller i det här fallet, en hand, och ett järngräpp runt bollarna...


"One morning I shot an elephant in my pajamas. How he got into my pajamas I'll never know."

 

HELLO WORLD!
Är ungefär exakt ett år sen sedan Anders, Oliver, jag själv och Karl startade våra två tvilling bloggar som sedan dog ut på grund av brist på inlägg. Vi tänkte dubbelt så många personer, dubbelt så många inlägg, så nu kör vi. En sammanslagning av dess like där även Christian har hoppat på tåget, vad kan det här bli om inte mer än awesome?
Istället för att fokusera på att presentera varje deltagare i den här bloggen överlåter jag ansvaret till någon annan!
Jag drar igång bloggen med rivstart istället, here goes..
Jag sov naken i natt (haha sjuk start på ett första inlägg men whatever), och kliver upp ur sängen för att ta den rutinmässiga morgonduschen. Jag börjar röra mig mot duschen samtidigt som jag hör värsta motorsågs ljudet utanför fönstret, jag vänder på huvudet och ser chockat att en snubbe sitter i trädet utanför och glor tillbaka lika chockat som jag såg på han. Vilken jävla start på morgonen,  vaknade till iaf..
Mor min hade sagt att dem skulle hugga ner ett träd en bit i från oss, men inte fan trodde jag det var de enda trädet med insyn in i mitt rum!?
Alla mornar kan ju inte starta likadant, men i framtiden om jag får välja, så slipper jag gärna nakenögonkontkat med en skogshuggare.

Over and out!


RSS 2.0