Allmänna socialtjänst plikten

Hade en intressant konversation med en färdtjänst chafför här om dagen. Han började direkt med att prata politik och vad han tyckte den borgliga regeringen gjort dåligt och bra. Det han ansåg vara det absolut sämsta de borgliga gjort var att ta bort värnplikten. Inte för att han tyckte Sverige hade ett överdrivet stort behov av att ha ett stort försvar, utan för att det skapade gemenskap.
En lösning som han tog upp var att införa en allmän socialtjänst plikt. Vilket skulle innebära att alla svenskar som fyllt arton skulle genomföra den här plikten, det kunde vara allt ifrån skotta, läsa tidningen för pensionärer, vattna blommorna i olika parker, städa, dela ut mat till hemlösa osv. Han tyckte att det skulle vara ett krav på den här allmänna socialtjänsten även för människor från andra länder, alltså, för att kunna bli svensk medborgare skulle man behöva vara tvungen till att genomgå den här allmänna socialtjänst plikten.
Det han tyckte var så fiffigt med den här plikten är att den skulle skapa mer gemenskap, vilket, förutom att hjälpa till i samhället, skulle få in t.ex. invandrare mer in i samhället. Vilket vore oerhört positivt eftersom det finns ett stort utanförskap i dagens Sverige. Sen kan man spåna vidare själv, den här plikten skulle kunna hjälpa staten oerhört med de saker som staten kanske vill genomföra mer, men inte har råd med. Det skulle nog öka välfärden i landet och bidra till att Sverige blir ett bättre land!
Sen hur den skulle utformas och hur länge man skulle vara tvungen till den här plikten visste han inte, så långt hade han inte tänkt. Men det är en tanke värd att tänkas på i alla fall!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0