Åbondes topp 11 innan '11 - del 3

Mitt i fredagskvällens lugn bryter Anka på planka-bloggen in med Breaking News. Det är tydligen dags för plats nummer nio på Åbondes topplista!? Platsen går till en idrottare som inte ens får hälften av den uppskattningen han borde få här hemma i Sverige.

11. Alexei Kovalev
10. Zinedine Zidane
9. Henrik Zetterberg


Henrik Zetterberg är Sveriges bästa ishockeyspelare just nu. Sedin, Bäckström, vad de nu heter, kan dra åt skogen. Visst är de bra, men Zetterberg har något mer. När såväl Sedinarna som Bäckström spelar i lag med enorm offensiv slagsida, och på köpet spelar i lagens mest offensiva kedjor, spelar Henrik Zetterberg i ett Red Wings som är lika bra framåt som bakåt. Och vad som skiljer honom från Bäckis och Sedinarna, är att han tar ett defensivt jobb som de inte ens är i närheten av. Sätt Zäta bredvid Ovechkin i Bäckströms roll och jag är övertygad om att han skulle nå över 100 poäng direkt. Se själva så förstår ni vad jag menarMen Zetterberg verkar leva efter den gamla devisen offense win games, defense win championships. Han gör det defensiva arbetet bättre än de flesta andra i ligan. Trots att han har potential att år in och år ut ligga i toppen av poängligan. Det är respekt. Och det finns bevis på att han lyckas med det han gör också. 2008 vann han Conn Smythe Trophy som mest värdefulla spelare i slutspelet efter att totalt ha raderat ut såväl Crosby som Malkin från finalserien. Och samma sak gjorde han 2009. Det spelade ingen roll vem han mötte, han gav dem inte en millimeter. Det hela gjorde Crosby minst sagt frustrerad.

 Och Malkin blev ju inte mindre irriterad, om man säger så.Bara att kunna få Sidney Crosby sådär irriterad gör ju någon till en liten hjälte i min bok. Att han sedan sätter laget före jaget alla dagar i veckan gör ju inte direkt honom sämre. Det är ju inte en slump att han är med i triple gold club, om man säger så. Zetterberg är verkligen en man av de stora matcherna. 

Lägg sedan till skridskoåkning så vacker att man nästan blir tårögd, och ett sjukt mäktigt slutspelsskägg, så har ni niondeplatsen på listan spikad.  

"You have to credit Hank for that. He brings it both ways every game. The way he's committed to the defensive end can frustrate you; I know from having played against him in the past. It's tough. If he was ever given the green light to be an offensive player, he'd have 120 points a year." - Todd Bertuzzi om Henrik Zetterberg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0