No matter how hard the loss, defeat might serve as well as victory to shake the soul and let the glory out

Jag hade en idé förut, jag antar att alla har hört om munken Thích Quảng Đức, den vietnamesiska buddisht mahayana munken som offentligt eldade upp sig själv, i protest mot den dåvarande presidentens förtryck mot den buddhistiska religionen.

Det mäktigaste under den här aktionen var inte att han just gjorde det, utan att han satt lugn och skrek inte en endaste gång medans han sakta brann upp. Verkligen mäktigt sätt att få omvärldens blickar emot landet, och verkligen ett mäktigt sätt att påverka så det blir en förbättring.


Det må vara fel att ta livet av sig inom buddismen om man inte är upplyst, vilket den här munken inte var, men det han gjorde är nog ett av det mäktigaste någon människa har gjort!

För några månader sen så satt jag och tänkte i dessa banor, hur man skulle kunna göra något liknande i dagens samhälle för att få omvärldens uppmärksamhet, för att kunna påverka så gott det går.

Och då kom snilleblixten. Vad är ett stort problem i dagens samhälle som redan många tänker på, men behöver göra någonting åt? Jo, miljön! I en artikel i DN idag så stod det om hur koldioxid halterna har ökat kraftigt och miljöeffekterna har redan börjat slå till i U-länder (de länder som påverkat halterna minst). Vad skulle man då göra för att få omvärldens uppmärksamhet MER riktat mot de här problemet? Det jag tänkte var, mycket av den miljö marknadsföring som skett har handlat om hur isbjörnar svälter, så vad jag tycker någon mäktig miljöaktivist borde göra i framtiden (om nu läget har förvärrats oerhört mycket mer än vad man märker idag) är att, utan att klaga, låta sig bli uppäten av en isbjörn.

Our world faces a true planetary emergency. I know the phrase sounds shrill, and i know it's a challange to the moral imagination
-Al gore

Kommentarer
Postat av: Isbjörnen

omnomnom!

2010-12-12 @ 13:19:47
Postat av: ida

vill du bli dagens blogg?

http://idaalundbeerg.blogg.se/2010/december/dagen-blogg.html#comment

2010-12-12 @ 13:51:22
URL: http://idaalundbeerg.blogg.se/
Postat av: Gustaf

Vill Du! Bli dagens spammer?

2010-12-12 @ 15:35:27
URL: http://ankapaplanka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0