Åbondes topp 11 innan '11 - del 6

När jag för en gångs skull är på blogghumör, kan jag lika bra skriva ett inlägg till. Plats nummer sex på listan går till en idrottare, som säkert de flesta som läser inte känner till. Men med den talang och omgivning han har, har han chansen att bli en av de absolut största inom sin sport.

11. Alexei Kovalev
10. Zinedine Zidane
9. Henrik Zetterberg
8. Wayne Gretzky 
7. Muhammad Ali
6. Aaron RodgersPresentation: Aaron Rodgers är quarterback för NFL-laget Green Bay Packers, som också råkar vara mitt lag. Efter tre säsonger som reserv bakom ex-legendaren och penisbild-mms:aren Brett Favre fick han 2008 äntligen chansen som starter, och säsongen efter blommade han verkligen ut. Trots en näst intill obefintlig offensiv linje (dom som skyddar honom från att bli tacklad) lyckades han nå en passer rating (speciell formel som visar hur bra en QB har varit) på fantastiska 103.2. Eller, så kollar ni helt enkelt videon för att förstå. Det hela är egentligen ganska kontroversiellt, så kolla.

Efter det hela, så bestämde sig Brett Favre för att han skulle minsann fortsätta spela igen. Men Packers ville inte ha honom. Man hade gjort sin satsning på Rodgers, och eftersom det var sista året på hans kontrakt, var det mycket viktigt att låta honom spela.

Och det har visat sig att man gjorde helt och hållet rätt. Rodgers är nu inne på sitt tredje år som starting QB för Packers, och vilket register han har visat upp under de senaste två och en halv säsongerna. Han läser spelet som en gud, han kastar i stort sett alltid perfekta kast, och när ingen mottagare finns ledig så räds han inte att springa med bollen själv. Och till skillnad från andra QB:s i ligan (that's right, all other QB's, I'm looking at you) så slänger han sig inte på marken för att undvika en tackling, utan han kämpar allt som oftast för att få ett par extra yards.

Även fast förra säsongen hade ett hjärtekrossande slut för Rodgers, med en (egentligen sju!) domare som missade den mest uppenbara 15 yard-facemask penaltyn man har sett på länge, så måste det bara vara så att framtiden ser ljus ut för Aaron Rodgers. Han har inte börjat den här säsongen lika lysande som den förra, men kanske det är, till skillnad från förra året, så att han konserverar formen till slutet av säsongen, och inte minst, till slutspelet som Packers förhoppningsvis når. Om inte han har minst en Super Bowl-ring när han avslutar min karriär, då ska jag äta upp min hatt. På riktigt. Jag menar, kolla bara på det här.
Inga tvivel om att han är bra. Sen har han dessutom en av de konstigaste, vad ska man kalla det, touchdown-gesterna någonsin. Är det ett championship belt? Är det helt enkelt "Suck it" till hemmapubliken (han gör den främst på bortaplan, hemma är det ett klassiskt Lambeau leap som gäller)? Eller är det något helt annat, mycket mer gay? Döm själva.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0